Aktuelt

 

Læs vores orienteringskrivelser om coronavirus og hvilken betydning det har for elever og beboere på Østagergård under Nyheder.

Østagergårds STU og dagsbeskæftigelse åbner igen 13. maj 2020. Vi vil lave en god, kontrolleret og forsvarlig åbning af Østagergård med de nødvendige tiltag for at kunne opfylde krav fra myndighederne for at være i gang igen. Det vil dog blive med en hverdag, som ikke er helt den vi havde før den 13. marts. 

Hvis du ønsker at besøge en beboer i vores botilbud, så kontakt leder af botilbud. Retningslinjer for besøg i Østagergårds bofællesskaber skal overholdes.

________________________________________________________________________________________

Tyr sad fast i et sumphul, men den kom op igen!

Østagergård har køer, kalve, kvier og tyre gående på flere forskellige arealer på Midtsjælland. I Tuse afgræsser de et område på 10 ha for Holbæk Kommune.

Der går normalt ca. 30 dyr på arealet.  Dyrene tilses hver dag af elever og personale fra Østagergård. Derudover er der et ko-klapper-laug (bestående er lokale beboere) som tilser dyrene.

Ko-klapper-lauget fandt i går aftes en af vores tyre som sad fast i et sumphul på arealet ved Tuse. Carsten og Carsten kom til og fik hjulpet tyren op af hulet med hjælp af en af vores traktorer.

Tyren klarede strabadserne rimeligt efter omstændighederne og det gjorde Carsten og Carsten også.

 

Samarbejde med Herslev Bryghus

Østagergård samarbejder med Herslev Bryghus. Vi gør det på bæredygtig vis gennem initiativer, som har et økologisk udgangspunkt og med inklusion af vores elever for øje. 
Bryghuset danner ramme for elever fra Østagergård, som skal ud i arbejdslivet, ligesom der er et samarbejde omkring produktion, forarbejdning og distribution af korn og kød fra Østagergård: 

 

Nyheder

Østagergård   |   Slettebjergvej 21   |   4174 Jystrup   |   Tlf.: 57 52 88 14 / 57 52 88 15   |  post@oestagergaard.dk     EAN-nr. 5790002583001