
Økologisk mel
På Østagergård producerer vi en hel række økologiske melsorter. Alt vores mel er mærket med statens økologimærke, som betyder, at produktionen er statskontrolleret og produceret efter både EU's og de danske regler for økologisk jordbrugsproduktion.
I Danmark udføres kontrollen af Plantedirektoratet og de lokale fødevareregioner.
Kontakt:
Frederik Ørting, moelleri@oestagergaard.dk,
Vores mel kan købes her:
Jystrup
Hvalsø
Herslev
-
Gårdbutikken på Herslev Bryghus
Roskilde
-
SuperBrugsen
-
Kvickly Hyrdehøj
-
Quinoa Helsekost
-
Hjemme hos Julie (foodtruck torsdag på havnen)
Læs mere om vores melsorter herunder:
Sorø
-
Skotte og Stentoft
-
Cafe Intro
-
Tappernøje
København
-
Aamanns restauranter
-
Irma på Godthåbsvej og Gl. Kongevej, Frederiksberg
-
SuperBrugsen på Finsensvej, Frederiksberg
-
Omegn og Venner, Torvehallerne
-
SuperBrugsen Christianshavns Torv
Søborg
-
Irma
Ølandshvede.
Vores økologiske ølandshvede er demeter-biodynamisk og en gammel kornsort med et markant højere proteinindhold end almindelig hvede. Den har en blødere glutenstruktur end spelt, og så smager den virkelig godt.

1 kg sigtet.

1 kg groft.

1 kg fuldkorn.
Spelt
Vores økologiske spelt er demeter-biodynamisk og en oprindelig hvedesort, der har været kendt siden oldtiden. Den minder meget om hvede, men har knap så stram en glutenstruktur. Den har en rigtig god bageevne og bliver blødere, jo længere dejen æltes.

1 kg sigtet.

1 kg groft.

1 kg hel.
Rug
Dyrkningen af rug passer perfekt til det nordiske klimas kølige og fugtige somre. Brød bagt med vores økologiske rugmel holder
sig friskt længe og er sundt og velsmagende.



1 kg knækket.
1 kg fuldkorn.
1 kg hel.