STU - Køkken

I vores køkken har eleverne mulighed for at være med til at tilberede den økologiske mad, vi spiser på Østagergård og Ravnshøjgård. Eleverne lærer om alle de opgaver og daglige rutiner, der er i et køkken.

Når vi laver mad, sammensætter vi måltider, der følger Sundhedsstyrelsens otte kostråd. Det sikrer, at vi får både sund, mættende og nærende kost hver dag.

En gang om ugen laver køkkenet et måltid mad til Jystrups ældre borgere. 

Måltidet serveres af nogle af vores elever i ”Stalden” ved Jystrup Kirke. Man kan tilmelde sig på kok@oestagergaard.dk.

På køkken-linjen lærer man:

  • Hvordan man bruger køkkenets almindelige arbejdsredskaber og maskiner.

  • Grundlæggende køkkenhygiejne.

  • Hvorfor det er vigtigt at have god personlig hygiejne, når man arbejder i et køkken. 

  • At tilberede sund, mættende og energigivende mad.

  • Hvordan man bearbejder og opbevarer maden, så fødevarerne holder sig gode, friske og sunde.

Østagergård   |   Slettebjergvej 21   |   4174 Jystrup   |   Tlf.: 57 52 88 14 / 57 52 88 15   |  post@oestagergaard.dk     EAN-nr. 5790002583001