STU - Mølleri

På Østagergård har vi vores eget mølleri og arbejder med hele processen ”fra jord til bord”.

 

Eleverne lærer om de forskellige kornsorter, og hvordan man forarbejder dem. I mølleriet får de viden om, hvordan møllemaskinerne fungerer. Vi renser det korn, vi selv dyrker, og herefter formaler og findeler vi kornene til forskellige typer økologisk mel.

 

På vores mølleri vurderer vi også renhed og kvalitet, og når vi pakker det økologiske mel, har vi fokus på hygiejne.

 

Egenkontrol og etikettering indgår også i arbejdet på mølleriet.

På mølleri-linjen lærer man:

  • At forstå mølle-maskinerne og deres funktioner.

  • Hvordan de forskellige kornsorter ser ud, og hvordan man håndterer dem.

  • Systematik, overblik og rutiner, der skaber et velfungerende samarbejde. 

  • Gode arbejdsstillinger, løfteteknik, ergonomi og sikkerhed på arbejdspladsen.

Østagergård   |   Slettebjergvej 21   |   4174 Jystrup   |   Tlf.: 57 52 88 14 / 57 52 88 15   |  post@oestagergaard.dk     EAN-nr. 5790002583001