top of page
INterreg_østagergård.png

ENABLE - Empowering New Abilities for Better Learning and Employment

Østagergård er en del af et EU-finansieret projekt kaldet ENABLE, som undersøger muligheder for at udvikle nye inklusionsmuligheder for unge med funktionsnedsættelser gennem uddannelse, socialt landbrug og inklusive boformer. Projektet løber fra 1. september 2023 til 31. marts 2024.

Meningen med det korte projekt er at kridte banen op til et kommende 3-årigt udviklingsprojekt på tværs af den dansk-tyske grænse. Det korte projekt giver Østagergård og en række andre partnere mulighed for at bruge tid på at forberede et egentligt udviklingsprojekt. Vi mødes på tværs af grænsen, hvor vi sammen undersøger nye samarbejdsmuligheder og afsøger nye samarbejdspartnere til det kommende inklusionsprojekt.   

Projektet tager udgangspunkt i en række aktuelle udfordringer med at skabe god inklusion: Et stigende antal unge med funktionsnedsættelser kommer således ikke ind på arbejdsmarkedet, får ikke uddannelsesforudsætninger og bor som unge voksne ofte stadig hos deres familie eller i traditionelle institutioner. Samtidig mangler landbrugs- og fødevaresektoren arbejdskraft og udgør et felt, som har vist sig at være i stand til at udvikle innovative løsninger for inklusionspraksis rettet mod uddannelse og arbejde. Her tegner der sig nye kvalifikationsbehov i forhold til det understøttende arbejde for inklusion.

Målet for ENABLE-projektet er at opbygge et stærkt netværk af partnere og strategiske netværkspartnere med henblik på i fællesskab at udvikle realistiske grænseoverskridende aktiviteter og formulere mål for et flerårigt projekt.

Finansiering: Pulje til Kortere Projekter (PKP) oktober 2023, Interreg Deutschland - Danmark

 

Partnere: Roskilde Universitet, Hofgemeinschaft Weide-Hardebek, Østagergård, WOHN:SINN

 

Netværkspartnere: Stiftung Drachensee, Egmont Højskole, Integrated Living Community, Wohnen wie ich will, Adelby 1

image.png
bottom of page