top of page

På Østagergård tilbyder vi STU, beskæftigelse, skoletilbud (§20 stk 2) og ressourceafklaring. 
Vi tilbyder en række fag - fra landbrug til mølleri og bageri/køkken, krea, gartneri, hestehold m.m. 

På alle linjer tilbydes certifikat til forskellige maskiner, traktor- og truckkørekort m.v.


 

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 10.50.05.png

Landbrugslinje: Økologisk & biodynamisk landbrug

På vores landbrugsdrift på gårdene Østagergård og Ravnshøjgaard har eleverne mulighed for deltagelse i landbrugets mange aktiviteter. Fra fodring og pasning af vores ca 120 anguskøer til forskellige former for markarbejde kan eleverne prøve kræfter med moderne, bæredygtig landbrugsdrift. Det er desuden muligt for eleverne at erhverve sig traktorkørekort på vores eget undervisningshold. Se mere om vores landbrugslinje her

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 10.50.52.png

Gartnerlinje: Økologisk drivhus og urtehave 

I vores gartneri får eleverne grundlæggende viden om gartnerarbejde og drift af drivhus, urtehave og frugtplantage. Eleverne lærer om selvforsyning og forskellige planter og træer. Derudover lærer eleverne om brugen af basale gartnerredskaber, havetraktorer m.m. 

Det er også på vores gartnerlinje at eleverne kan deltage i pasning af gårdens små dyr: geder, kaniner, høns og kanariefugle.

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 10.51.17.png

Hestelinje: Ridning og hestens røgt og pleje

På hestelinjen tilbydes aktiviteter inden for pasning og ridning af gårdens 6 heste. Sammen med vores ridelærer varetages alle aspekter af at have en hest - fra fodring og udmugning med minilæsser til træning på ridebane, rideopvisning og rideture i terrænet. Desuden tilbyder hestelinjens elever selv rideundervisning for elever fra andre linjer. Se mere om vores hestelinje her.

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 10.50.31.png

Møllerlinje: Forarbejdning og salg af vores eget mel

Østagergård har sit eget mølleri, hvor vi forarbejder biodynamisk korn af egen avl og maler det til forskellige typer stenkværnet mel. I mølleriet tilegner vores elever sig en forståelse for håndtering af råvaren fra jord til bord med omhu og sans for kvalitet. Desuden er eleverne med til at udbringe vores mel til lokale butikker og restauranter.

Se mere om vores Møllerlinje her.

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 11.14.44.png

Snedkerlinje: Fra snedkeropgaver til byggeri

I Snedkeriet på Østagergård arbejdes der med fremstilling af snedkerede produkter til kommuner og private, så som borde og bænkesæt, høneshuse m.v. 

Desuden varetager snedkeriet mindre vedligeholdelses- og byggeopgaver. Eleverne tilegner sig erfaring i brug af forskellige typer værktøj og større maskineri. 

756017_fd3e6b299ca54efca811bfe9f98ba2d0~mv2_d_2880_1728_s_2.jpg

Natur- og entreprenørlinje:

Naturpleje og anlægsopgaver

Vores natur- og entreprenørlinje laver naturpleje og mindre anlægsopgaver for kommuner og samarbejdspartnere i lokalområdet. Her kan man opnå færdigheder i at arbejde med mindre anlægs- og skovmaskiner. Vi har fokus på biodiversitet og holistisk naturpleje. 

bageri.jpg

Køkken-linje: Fra jord til bord 

På vores køkken- og bagerlinje forarbejder vi vores egene og lokale producenters produkter til mad i vores kantine og brød til lokale butikker. Vores elever lærer om fødevarehåndtering hele vejen fra jord til bord og er med til at lave varm middagsmad til vores ansatte og elever hver dag. Se mere om vores køkkenlinje her

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 10.51.46.png

Krea-linje: håndarbejde og kunsthåndværk

På vores krea-linje arbejdes der med alle former for håndarbejde og kunsthåndværk: fra vævning til pileflet og meget mere. Krea-linjen står hvert år for vores velbesøgte julemarked på Ravnshøjgaard, hvor man kan købe ting fremstillet i årets løb.

Skærmbillede 2022-02-09 kl. 11.14.04.png

Friluftslinje: oplevelser i naturen 

Friluftslinjen er et tilbud til alle vores elever om heldagsudflugter ud i naturen. At tilbringe en hel dag på naturens præmisser er både lærerigt og godt for vores mentale og fysiske helbred. På friluftslinjen går man på opdagelse i de store lokale skovområder, bygger huler, og sejler kajak. Der laves mad over bål og overnattes i shelter. 

bottom of page